0 varer

Din indkøbskurv er tom.

Brugermenu
Kategorier

Landmann gas røgeovn

Pris: 4.995,00 kr

Specialpris: 2.850,00 kr

Lagerstatus: På lager / Leveringstid 2-3 arbejdsdage

Gasdreven røgovn til madlavning på en lidt lavere temperatur end i en gasgrill.
Træflis bruges til at skabe en røgsmag til kødet.
Mere brugervenligt samt meget letter at styre end kulbaseret røg da temperaturen er lettere at tilpasse til en gas-dreven røgovn.
3 stk. flytbare riste der kan flyttes mellem 4 stk niveauer.
9 kroge til ophæng af fx fisk
Emaljerede beholdere til vand
Perfekt til alle typer af råvarer, såsom:
Fisk
Skaldyr
Oksekød
Svinekød
Grøntsager
Slange og regulator medfølger ikke!


Hurtigt overblik


Røgning er de senere år blevet utrolig populært i Danmark. Metoden er ikke længere kun forbeholdt lystfiskeren og jægeren – der findes ikke tal på hvor mange danskere der røger – men titusinder har købt røgeovne og røgeudstyr, og antallet er fortsat stigende. Der findes 3 forskellige metoder at røge på. Koldrøgning er røgning ved højst 25 grader, ofte i flere dage. Røgen kommer fra savsmuld, der ligger og ulmer. Der tilføres ikke anden varme end røg. Madvaren skal være saltet og tørret. Den langsomme proces gør, at der trænger meget røg ind i varerne, der får en meget lang holdbarhed. Bruges til for eksempel koldrøget laks og spegepølser. Mellemrøgning sker ved 25-45 grader, og bruges for eksempel til bacon og hamburgerryg. Varmrøgning sker ved temperaturer fra 45-90 grader. Varmrøgning anvendes udelukkende for smagens skyld og bruges til fisk, kød og pølser. Med røgeovnen fra Landmann får du de bedste muligheder for at tilberede lækre hjemmelavede røge varer. Røgeovnen egner sig perfekt til at tilberede: Fisk Skaldyr Vildt Fjerkræ Oksekød Svinekød Ost Grøntsager.
Familien har fået nyt medlem - en super lækker Landmann røgovn. Jeg har længe villet prøve at røge, men har faktisk været lidt bange for at prøve. Nu var der imidlertid et tilbud som jeg ikke kunne sige nej til og så er det jo i gang ;) Weekenden har derfor stået på projekt røgovn :)
Hos Gasgrill.dk fik jeg at vide at den var super nem at samle. Det er en måske også for en handymann, men ikke for mig. Jeg måtte derfor indhente forstærkninger hos Hr. Spinat. Han var heldigvis i sit handyhjørne og  at få samlet det hele i løbet af en times tid. Og det var ikke så slemt skulle jeg hilse og sige ;) Og flot blev den :)
Lørdag morgen vågnede jeg kl. 4 og listede mig ud i køkkenet uden at vække hele familien. Her greb jeg bakken med træflis (havde ligget i blød i vand natten over). Jeg havde valgt Hickory træflis. Nok mest fordi der ikke var andet, der hvor jeg var ;) Jeg ville gerne have haft æble, men jeg må finde et sted hvor det har hele udvalget og ikke kun som sæsonvare.
Nå, bakken med flis blev sat i den nederste skuffe. Derefter greb jeg kameraet om halsen, og bakken med vand, samt kødet. Og det var nok lige i overkanten. Jeg fik hældt bakken med vand ned over kameraet og fik ødelagt det (ikke smart). Så måtte jeg finde reservekameraet frem ;) Jeg satte vandet i den øverste skuffe og dernæst lagt kødet på. Så skulle ovnen tændes. Og det er jo heldigvis meget nemt.
Da det var første gang jeg skulle bruge ovnen, var jeg meget usikker på hvordan det hele skulle fungere. Skulle udluftningen stå helt åbent? Hvor høj skulle varmen stå osv. Jeg havde læst mig frem til at jeg skulle ramme 100-110 grader. Og  hold da op hvor jeg kæmpede. Jeg kunne simpelthen ikke få graderne langt nok ned. Nu skal vi huske at klokken var 4 om morgenen, jeg stod i nattøj, morgenhår og havde ikke fået min morgente endnu. Jeg bandede og svovlede indtil det endelig gik op for mig at termometret viste Fahrenheit. Celsius står med små bitte tal under (med det havde jeg slet ikke set uden mine briller). Tror nok lige at jeg følte mig temmelig dum der, og var glad for at der ikke var skjult kamera ;) Da jeg havde fået styr på temperaturen (for det var super nemt, da jeg fandt ud af det), så smuttede jeg ind i seng igen ;)
Hele dagen gik vi og duftede til det lækre kød, der stod der i haven og hyggede sig. Jeg var klar til pulled pork allerede kl. 8 ;) Men vi ventede og ventede. Jeg var lidt i tvivl, om jeg skulle lægge mere træflis i skuffen, men valgte ikke at gøre det. Med røg har jeg det sådan at hellere for lidt end for meget. Og det passede perfekt til min smag. En let røget smag.
Endelig blev det tid til at tage kødet af. Jeg tog det med stegegaflen - men det kan man så ikke ;) Det faldt helt skilt ad. Det kunne jeg så godt have tænkt mig til. Nå, men med hjælp fik jeg listede kødet over i et fad. Dækkede det af med sølvpapir og lod det stå i 20 minutter (så måtte vi bare have mad). Jeg trak det fra hinanden med to gafler og så blev der guffet. Nej, hvor var det lækkert. Mørt, fuld af smag og så den her let røget eftersmag som bare var helt fantastisk. Det var hele ventetiden værd.
Jeg valgte denne gang at familien fik det lækre kød i en købt burgerbolle (ved det er for dårligt), men sådan blev det. Til gengæld fik vi lækker salat og guacamole til. En super lækker kombination. Den frisk smag af lime, var rigtig god til kødet. Jeg selv erstattede burgerbollen med en LCHF bolle.
Det var min første oplevelse med min Landmann røgovn :) En god oplevelse og jeg skal helt klart lege mere med min Landmann ;) Det var slet ikke så farligt, som jeg havde fået gjort det til. Jeg har helt sikkert gjort en masse forkert og ikke efter bogen, men det er jeg ligeglad med. Det var det bedste pulled pork jeg har fået :)
Man kan jo røge på flere måder. Jeg har forsøgt at læse mig lidt til det hele og vil i den næste tid forsøge mig lidt frem. Har planer om hjemmerøget bacon, laks, vildt og flere andre lækre ting. Det kunne da være meget sjovt at sætte hjemmerøget laks på julebordet ;)
Her er opskriften på min Pulled Pork
Pulled Pork burger
-4 personer
1 nakke filet
Rub
50 g. farin


2 spsk. mild paprika
1 spsk. hvidløgspulver
1 spsk. sennepspulver
2 spsk. salt
1 spsk. frisk kværnet peber
1 spsk. cayennepeber


Guacamole
2 avokado
2 spsk. creme fraiche
2 fed hvidløg
saften af 1/2 lime


Burgerboller


salat


 LCHF bolle


1 æg


2 tsk. mandelmel fra Funktionel mad


1 spsk. olie


1 tsk. fiberhusk


lidt salt


 Dag 1.


Skær de største hinder og fedt af kødet. Bland alle krydderierne sammen med farin. Hvis du kan lide stærke ting, så put ekstra krydderier i også gerne chili. Jeg kan bare bedst lide det lidt mildt. Gnid kødet godt med krydderierne og pak det ind i film. Lad det ligge i køleskabet til næste morgen.


Dag 2.


Anbring træflis i bakken og fyld den store vandpakke med vand. Læg kødet på og tænd for røgeovnen. Giv kødet mellem 8-14 timer ved 100-110 grader. Kig ca. hver 3. time efter om vandet er fordampet. Jeg fyldte vand på 3 gange på 12 timer. Vandet giver fugt til kødet. Tag kødet ud 30 minutter før du skal bruge det. Lad det ligge og trække lidt, det må dog ikke blive koldt, så dæk det af. Derefter kan du tage to gafler og rive kødet fra hinanden.


 LCHF bollen.


Rør ingredienserne sammen og hæl dem på en lille tallerken. Sæt det i mikroovnen 1-2 minutter. Hold øje med det. Tiden afhænger af hvor tyk du har lavet bollen. Du kan lave den tyk, så du får en rigtig bolle, eller gøre som jeg og lave en lidt tyndere udgave, så du får en tyk pandekage.


Anret din burger og nyd måltidet :)


Yderligere information

Tekniske detaljer

Landmann Smoker 

3 flytbare riste der kan placeres i 4 niveauer • 9 kroge til ophæng af fisk, kød m.m.
 • Emaljerede beholdere til vand • Husk at købe slange og regulator - dette medfølger ikke!

59 cm bred

109 cm høj incl. ben

46 cm dybde 

Riststørrelse 36 x 32 cm

Vægt 22 kg.

http://www.landmann.dk/files/man/dk/12093.pdf

Garanti Southfork A/S yder 2 års reklamationsret i henhold til købeloven, omfattende fabrikations- og materialefejl, der konstateres ved varens normale anvendelse. Reklamationsretten dækker ikke fejl, skader eller slitage, direkte eller indirekte opstået som følge af forkert betjening, ringe vedligeholdelse, vold eller uautoriserede indgreb. Reklamation over fejl og mangler, som bør opdages ved sædvanlig undersøgelse af varen, skal meddeles Southfork A/S indenfor rimelig tid. Varen kan efterfølgende returneres for reparation, ombytning eller efter aftale evt. kreditering. I forbindelse med reklamationssager afholder Southfork A/S returneringsomkostninger i rimeligt omfang. Reklamation og varereturnering Ved fejl, mangler eller evt. udeblevne leverancer bedes henvendelse rettet til: Southfork A/S Oddesundvej 37 - 6715 Esbjerg N E-mail: info@gasgrill.dk Tlf. 76 410 305 CVR: 26 92 28 52 Varereturnering foregår også til denne adresse - bemærk at vi ikke modtager pakker sendt pr. efterkrav. Returnering kan også ske ved at nægte modtagelse. Det er ikke et krav men ekspeditionen fremmes, hvis fyldestgørende informationer følger pakken - eksempelvis kopi af ordrebekræftelse, registreringsnummer og kontonummer for bankkonto hvortil refusion kan foregå, kopi af evt. forudgående korrespondance mv.
Lager status Leveringstid 2-3 arbejdsdage

Bedømmelser

Indsend din bedømmelse

Du anmelder: Landmann gas røgeovn

Giv produktet karakterer *

  1 stjerne 2 stjerner 3 stjerner 4 stjerner 5 stjerner
Bedømmelse